vestnik

Policisti obravnavali več prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami

Vestnik, 13. 3. 2021
Sašo Bizjak
Prometna nesreča. Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti v Pomurju so v preteklem dnevu obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe lahko telesno poškodovale, pet kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, povoženje divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

V Gornji Radgoni je ob 10. uri prišlo do trčenja med voznikom tovornega vozila in pešcem, ki je vozišče prečkal izven prehoda za pešce. Pri tem se je lahko telesno poškodoval. 

Ob 18.25 je voznik osebnega avtomobila izven naselja Nemčavci v blagem levem ovinku zapeljal na bankino in od tam levo izven vozišča, kjer se je z vozilom prevrnil na streho. Pri tem se je lahko telesno poškodoval, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, ki so odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa, osvetljevali kraj dogodka ter nudili pomoč policiji. Poškodovano osebo so reševalci NMP Murska Sobota prepeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Ob 22.15 je zaradi neprilagojene hitrosti v krožnem križišču pri BTC v Murski Soboti voznik osebnega avtomobila zapeljal na pločnik in trčil v drog javne razsvetljave. Pri trčenju se je voznik lahko telesno poškodoval. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč policiji in reševalcem pri oskrbi ene poškodovane osebe.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tri tatvine, goljufijo pri prodaji in poškodovanje tuje stvari. 

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota. 

kronika-pomurskih-policistov kronika-pums
Kaj zdaj berejo drugi