vestnik

Policisti posredovali zaradi nasilja v družini in tatvin

Vestnik, 3. 10. 2021
Vanesa Jaušovec
policija
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, osem kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, povoženje divjadi, zasegli vozilo in pridržali enega kršitelja.

S področja kriminalitete so na območju Murske Sobote obravnavali poškodovanje tuje stvari, grožnjo, vlom v klet, tatvino poljščin, tatvino mobilnih telefonov in tatvino registrskih tablic. Na območju Lendave je bila obravnavana lahka telesna poškodba in nasilje v družini. Moškemu, ki je nasilje izvajal, je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja.
Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in trikrat na javnih krajih. En kršitelj je bil pridržan. Na območju Lendave je bil kršitelju zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu zasežen osebni avtomobil.

Med 1. in 10. oktobrom poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Pešce opozarjamo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo. Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Policijske postaje Murska Sobota.

pums kronika policija
Kaj zdaj berejo drugi