vestnik

Policisti pozivajo k varnosti med prazniki

Vestnik.si, 25. 10. 2022
Vanesa Jaušovec
policija
Črna kronika

Policisti Policijske uprave Murska Sobota med prazniki pogosto opažajo povečano število tatvin in vlomov v hiše, stanovanja, poslovne prostore in druge objekte, ter tatvin iz osebnih avtomobilov na pokopališčih in parkiriščih, zato pozivajo k večji previdnosti.

Pred prihajajočimi prazniki svetujejo, da ob obisku grobov na vidnih mestih v osebnih avtomobilih ne puščate torbic, denarnic ali drugih vrednejših predmetov, hkrati je potrebno vozila zaklepati. 

Pozivajo še, da pred odhodom od doma ali na pokopališče zaklepate vhodna vrata in ključev ne puščate na vidnih mestih, svetujejo tudi, naj v hišo ne spuščate neznancev in jim ne razkazujete premoženja. 

V kolikor bi vseeno postali žrtev kaznivega dejanja, lahko pomagate pri izsleditvi storilca tako, da si skušate zapomniti čim več podatkov o njem, in sicer njegov videz, starost, smer odhoda ali vožnje, prevozno sredstvo oziroma znamko, barvo in registrsko številko vozila. "Od hitrosti in vsebine prijave je v veliki meri odvisna tudi uspešnost prijetja storilca in posledično vračilo ukradenih predmetov. Zato dogodke takoj prijavite najbližji Policijski postaji oziroma pokličite na interventno telefonsko številko policije 113 ali anonimno številko policije 080 1200," so še sporočili. 

Ker pa bo v prihodnjih dneh v okolici pokopališč povečan promet, svetujejo dosledno upoštevanje cestno-prometnih pravil in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč. 

policija varnost-med-prazniki