vestnik

Policisti so včeraj zvečer v Fazaneriji preverili več kot 100 navijačev. To so ugotovili …

ABE, 20. 8. 2021
Aleš Cipot
Navijači Sturma so v enem trenutku zaradi veselja ob doseženem zadetku celo podrli ograjo na vzhodni tribuni.
Črna kronika

Prvo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za nastop v skupinskem delu Evropske lige med Muro in Sturmom je varovalo 140 policistov, 45 varnostnikov in 25 rediteljev. V času prireditve niso zaznali prekrškov ali kaznivih dejanj.

Po podatkih Suzane Rauš iz Policijske uprave Murska Sobota je včerajšnja tekma med Muro in avstrijskim Sturmom (1: 3) za policijo z vidika varnosti predstavljala dogodek srednjega tveganja. Srečanje si je ogledalo okoli 4000 obiskovalcev, med njimi je bilo vsaj 250 gostujočih navijačev, ki so v enem trenutku zaradi veselja ob doseženem zadetku celo podrli ograjo na vzhodni tribuni.

mura, sturm
Aleš Cipot
Navijači Sturma so v enem trenutku zaradi veselja ob doseženem zadetku celo podrli ograjo na vzhodni tribuni.

»Glede na informacije smo že pred, med in po tekmi izvajali operativne ukrepe, s katerimi smo uspeli preprečiti kršitve javnega reda in miru ter druga odklonska ravnanja. V času varovanja prireditve tako nismo beležili nobenega prekrška ali kaznivega dejanja. Tekom varovanja je bila ugotovljena identiteta preko 100 oseb,« je policijske aktivnosti na tekmi povzela tiskovna predstavnica murskosoboške policijske uprave. Tekmo je sicer varovalo 140 policistov, 45 varnostnikov in 25 rediteljev.

mura sturm tekma policija
Kaj zdaj berejo drugi