vestnik

Policisti čez vikend ugotovili sedem kršitev alkoholiziranosti pri voznikih

Vestnik.si, 27. 6. 2022
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Rekorder je imel 2.09 mg/l alkohola v izdihanem zraku, prekoračil pa je tudi dovoljeno hitrost v naselju.

Kot poročajo s Policijske uprave (PU) Murska Sobota, so policisti postaje prometne policije Murska Sobota v času vikenda izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov.
V tem času so ugotovili 7 kršitev alkoholiziranosti pri voznikih motornih vozil, katerih koncentracija je bila večja od 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Rekorder je imel 2.09 mg/l alkohola v izdihanem zraku, prekoračil pa je tudi dovoljeno hitrost v naselju.  Prav tako so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo pod vplivom prepovedanih drog. Pod vplivom alkohola pa je bil tudi voznik, ki je vozil motorno vozilo - osebni avtomobil, brez veljavnega vozniškega dovoljena. Zoper vse voznike so bili podani obdolžilni predlogi na pristojno okrajno sodišče. 
"Policisti ponovno pozivamo vse udeležence v cestnem prometu, vozite previdno ter zbrano, hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti,  uporabljajte varnostne pasove, med vožnjo ne telefonirajte in vozite psihofizično sposobni za vožnjo vozil v cestnem prometu. Posebna pozornost naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil.  Le na tak način bo vsak dal svoj prispevek k večji varnosti na naših cestah," so še zapisali na PU Murska Sobota.
pu-ms alkoholiziranost