vestnik

V Pomurju nasilje v družini. Kršitelju izrekli prepoved približevanja

Vestnik.si, 10. 3. 2023
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo, sedem kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru, poškodbo vozila na parkirišču ter devet primerov povoženja divjadi. Vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo, je bil zasežen osebni avtomobil.

S področja kriminalitete je bila obravnavana zatajitev, poneverba, poškodovanje vozila in tatvina denarnice. V trezorju na banki v Murski Soboti so bili odkriti trije bankovci v apoenski vrednosti 100 evrov, za katere obstaja sum, da so ponarejeni. Policisti so bankovce zasegli. Obravnavani sta bili še dve kaznivi dejanji nasilja v družini, v enem primeru je bil osumljencu izrečen ukrep prepoved približevanja.

Iz Uprave za zaščito in reševanja Republike Slovenija  poročajo, da so 12.58 na Mladinski ulici v Gornji Radgoni pri gradbenih delih poškodovali glavni vodovod. Voda je zalila kletne prostore večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Gornja Radgona so iz kleti prečrpali okoli 20 kubičnih metrov.

Meritve hitrosti bodo danes pogostejše na območju policijske postaje Murska Sobota.
kronika-pomurskih-policistov pu-ms