vestnik

Policisti zaznali porast vlomov v stanovanjske objekte. Kako se zavarovati?

Vestnik, 29. 9. 2021
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo, štiri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru, požar, zasegli so še dve vozili.

Na področju kriminalitete je bila na območju Murske Sobote obravnavana odtujitev denarnice, na območju Lendave goljufija, na območju Gornjih Petrovec pa sta se zgodili dve tatvini registrskih tablic. 

Policisti v zadnjem času beležijo porast vlomov v stanovanjske objekte. Občane pozivajo, da so pozorni na sumljive osebe, ki se gibljejo okrog stanovanjskih hiš in blokov, ali se kako drugače zadržujejo v naseljih. Opozarjajo še, da poskrbite za svoje premoženje, in sicer, da zaklepate vrata in zapirate okna ob vašem odhodu od doma. O pojavu neznancev obveščajte policijo na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

Kot smo že poročali, je bil včeraj v Murski Soboti obravnavan tudi požar. Zagorelo je v stanovanju v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka. Požar so pogasili gasilci. Okoliščine požara policisti še ugotavljajo.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili. Na območju Murske Sobote in Gornje Radgone sta bila dvema kršiteljema zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu zasežena osebna avtomobila.

pums kronika-pomurskih-policistov