vestnik

Za pomurskega glasbenika, ki je ostal brez strehe nad glavo, pripravljajo dobrodelni koncert

Vestnik.si, 30. 3. 2022
PGD Ljutomer
Gorela je stanovanjska hiša.
Črna kronika

V nedeljo, 3. aprila, ob 16. uri, bo v Domu kulture Razkrižje dobrodelni koncert s številnimi glasbeniki. Izkupiček koncerta bo namenjen Jožetu Kontrecu, članu skupine Langa, ki je zaradi požara ostal brez strehe nad glavo.

Poročali smo, da je pred tremi tedni na razkriškem koncu požar uničil hišo Jožetu Kontrecu, ki je tam skupaj s partnerko urejal staro hišo, v katero sta se preselila pred približno enim letom. 

Hiša je popolnoma pogorela, škode pa je nastalo za okoli 30 tisoč evrov. Zdaj jima bodo na pomoč priskočili v občini Razkrižje in razkriški območni enoti Rdečega križa. Prihodnjo nedeljo, 3. aprila, tako pripravljajo dobrodelni koncert, izkupiček koncerta pa bo namenjen obnovi hiše Kontreca. "Vsi, ki smo njegovo obnovo zapuščene hiše spremljali, smo ga občudovali, koliko volje in dela je vložil v obnovo. Mnogi smo Jožeta in njegovo partnerico v slabem letu, odkar sta se preselila na Razkrižje, spoznali ju in vzeli za svoja. Jože pa je ljudem to dobroto vračal s pripravljenostjo vodenja razkriške tamburaške skupine," piše v vabilu Turistično-informacijskega centra (TIC) Razkrižje.

langa, koncert, dobrodelnost
TIC Razkrižje/Posnetek zaslona
občina Razkrižje in Rdeči križ Slovenije - območna enota Ljutomer pripravljata dobrodelni koncert.

Zato v nedeljo v razkriškem domu kulture pripravljajo koncert, na katerem bodo nastopili: Klapa Skala, Fredi Miler, Elena Hudin, Mišo Kontrec, Međimurski dečki, Barbara Prelog, Gorazd Ademovič, Lotmerški tamburaši, Franc Gorza, Uri - Saša, Drago Jošar, Langa, violinistka Mirjam Mah Pintarič, Folklorna skupina Beltinci, Tamburaška skupina Bisernica in Pištek. 

požar, razkrižje, pgd-ljutomer
PGD Ljutomer
Za Jožeta Kontreca, ki mu je požar vzel hišo, pripravljajo dobrodelni koncert.

Za človeka v stiski lahko prispevate:

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljutomer
Številka računa: SI56 03173 1000 0925 555,
Sklic: 00 7600-22-1, Koda namena: CHAR,
Pripis: pomoč družini Kontrec.

koncert langa jože-kontrec požar humanitarna-akcija dobrodelnost
Kaj zdaj berejo drugi