vestnik

Pomurski policisti obravnavali 33 tujcev, ki so nezakonito vstopili v državo

Vestnik, 7. 9. 2021
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih in dva primera povoženja divjadi. Obravnavali so še tujce, ki so v Republiko Slovenijo vstopili nezakonito.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvino delov z osebnega avtomobila, poškodovanje osebnega avtomobila ter vlom v stanovanjsko hišo, od koder je bil ukraden denar in zlatnina. 

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Od avstrijskih mejnih organov so dobili vrnjenih trinajst tujcev, ki so predhodno v našo državo vstopili na nedovoljen način. Med postopkom so zaprosili za azil in bili odpeljani v azilni dom. Prav tako so ljutomerski policisti ob 21.05 v Šprincu, v bližini državne meje, zaustavili tovorni kombi. Ob kontroli je bilo ugotovljeno, da se v njem prevaža dvajset ilegalnih prebežnikov. Zoper voznika, ki je tujce pripeljal čez zeleno mejo, je bilo odrejeno pridržanje in bo s kazensko ovadbo priveden na sodišče.

Po poročanju Uprave Republike Slovenije, so v Dobrovniku ob gramoznici pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi na kraju najdbe uničili ročno bombo M35 iz obdobja druge svetovne vojne. 

Pri naselju Babinci pa je popoldan gorela trava. Požar na površini okoli 40 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Ljutomer in Babinci. 

pums kronika-pomurskih-policistov