vestnik

Povzročitev splošne nevarnosti: Romuna izgnali iz Slovenije

ABE, 29. 7. 2019
Nataša Juhnov
Tujec je bil na murskosoboškem okrožnem sodišču obsojen v pospešenem kazenskem postopku. Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Romunskemu državljanu, ki je vozil ukraden kombi, nato pa razgrajal na bencinski črpalki, sodišče izreklo pogojno kazen, hkrati so ga izgnali iz države.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so preteklo sredo na lendavskem koncu pod drobnogled vzeli 53-letnega RomunaRadua Logina. Tujec, ki začasno živi v Italiji, je namreč vozil kombi italijanskih registrskih oznak in spodbudil pozornost policistov. V postopku se je nato izkazalo, da se Romun prevaža v ukradenem vozilu. Policisti so kombi zasegli, to pa je 53-letnika močno razbesnelo. Dan kasneje, bilo je v četrtek zjutraj, je jezo pokazal na bencinskem servisu v Dolgi vasi. S cigareto v roko je namreč hodil po servisu, točil gorivo iz ene od črpalk, po prihodu policistov iz Lendave pa tem povedal nekaj krepkih. Ti so ga pridržali in ga ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti in velike tatvine.



V petek je bil Romun že obsojen v pospešenem kazenskem postopku, ki so ga z lansko jesenjo precej intenzivno uvedli na Okrožnem sodišču v Murski Soboti. Sodišče je tujcu izreklo desetmesečno pogojno kazen, ki ne bo izvršena, če obtoženi v dveh letih ne ponovi podobnega kaznivega dejanja. Sodišče je Romuna tudi za leto dni izgnalo iz Slovenije, zaradi nedostojnega vedenja do policistov je dobil še plačilni nalog.

Nataša Juhnov
romun izgon Dolga vas razgrajanje
Kaj zdaj berejo drugi