vestnik

Požar v Murski Soboti zajel lesen paviljon, v Žepovcih pa strnišče

Vestnik, 2. 7. 2020
PGD Murska Sobota
Gasilci so bili na intervenciji na Kroški ulici v Murski Soboti.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklih štiriindvajsetih urah obravnavali deset kaznivih dejanj, prometno nesrečo, v kateri je nastala materialna škoda, devet kršitev javnega reda in miru, dva požara in štiri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete je bil v Murski Soboti obravnavan vlom v poslovni prostor, policisti pa so posredovali še zaradi tatvine računalnika, denarja, mobilnega telefona in kosilnice, poškodovanja vozila ter zaradi goljufije. Na območju Lendave so storilci vlomili v stanovanjsko hišo, na radgonskem koncu je bila obravnavana tatvina v poslovnem prostoru, na ljutomerskem pa tatvina goriva. 

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnih prostorih in štirikrat na javnih krajih. Kršitelj, ki je ob intervenciji nadaljeval s kršitvijo je bil pridržan.

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je včeraj ob 16.17 na Kroški ulici v Murski Soboti zagorel lesen paviljon, v velikosti 5 x 5 metrov. Požar so pogasili člani PGD Murska Sobota. Ob 20.07 pa je zagorelo tudi v Žepovcih, in sicer je požar zajel pol hektarja strnišča na njivi. Na delu so bili pripadniki PGD Žepovci in Apače.