vestnik

(POŽIG V PLEŠIVICI) Sin, ki naj bi želel zažgati očeta, v priporu

ABE, 25. 6. 2021
Andrej Bedek
Kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so osumljenca na pristojno sodišče s kazensko ovadbo privedli zaradi požiga in poskusa uboja.
Črna kronika

Osumljeni sin, ki naj bi v četrtek v Plešivici pri Ljutomeru v hiši staršev podtaknil požar, je v priporu. Kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so ga danes na pristojno sodišče s kazensko ovadbo privedli zaradi požiga in poskusa uboja.

Dramatično četrtkovo dogajanje v Plešivici pri Ljutomeru, kjer je sin v hiši svojih staršev podtaknil požar, je dobilo nadaljevanje. Kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so ga danes na pristojno sodišče s kazensko ovadbo privedli zaradi požiga in poskusa uboja. Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti je zaradi ponovitvene nevarnosti za osumljenca odredil pripor.

požig, policija, sodišče
Andrej Bedek
Kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so osumljenca na pristojno sodišče s kazensko ovadbo privedli zaradi požiga in poskusa uboja.

Gre za polnoletnega sina, smo izvedeli, policisti pa starosti domnevnega storilca in oškodovanca ne želijo izdati. Sporočili so le, da so bili v četrtek ob 2. uri zjutraj obveščeni o požaru v stanovanjski hiši na območju Policijske postaje Ljutomer. »Zadevo obravnavamo kot kaznivo dejanje požiga in kaznivo dejanje poskusa uboja. Zaradi opeklin je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Policisti o zadevi še zbiramo obvestila,« so zapisali v sporočilu za javnost na murskosoboški PU. Prav tako še niso znane ostale podrobnosti dogajanja.

požig plešivica ljutomer