vestnik

Prekmurca ukradla za 15 tisoč evrov različnega orodja, med hišno preiskavo našli tudi konopljo

I.B., 15. 5. 2020
Nataša Juhnov
Tomislav Habulin je danes predstavil podrobnosti o preiskanih tatvinah na širšem območju Murske Sobote.
Črna kronika

V letošnjem letu so policisti Policijske uprave Murska Sobota na širšem murskosoboškem območju obravnavali več kaznivih dejanj tatvin in velikih tatvin. Odtujeno je bilo razno orodje, kosilnice in motorne žage. Policisti so konec aprila med nadzorom prijeli storilca, preiskovalni sodnik pa je zanju odredil pripor.

Kot je pojasnil komandir Policijske postaje Murska Sobota Tomislav Habulin, so policisti in kriminalisti v noči na 30. april opravljali poostren nadzor nad problematiko vlomov in tatvin. V Rakičanu sta kriminalista, okrog 1.30, zaznala vozilo VW Transporter, ki je bilo kasneje tudi zaustavljeno in kontrolirano. "Med postopkom je bilo ugotovljeno, da sta se v vozilu nahajala 40-letni voznik in 42-letni sopotnik, oba doma iz okolice Murske Sobota. Pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da se v tovornem vozilu nahaja traktorska kosilnica še z nekaj drugimi predmeti," je dejal Habulin in dodal, da so obstajali razlogi za sum, da sta omenjena vlomila v pomožni objekt Nogometnega kluba Rakičan, od koder so izvirali predmeti. 

Že pred dnevi smo poročali, da naj bi osumljenca prihajala iz Kroga. Obema je bila odvzeta prostost, na podlagi odredbe pa je bila opravljena hišna preiskava, v kateri so zasegli 81 predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj na območju celotne policijske uprave. Skupna vrednost zaseženih predmetov je bila okrog 15 tisoč evrov. Večino predmetov so v tem času policisti že identificirali in vrnili oškodovancem, za 25 pa še iščejo lastnike. "V kolikor katerega od predmetov na fotografiji kdo prepozna, tudi če do sedaj ni prijavil kaznivega dejanja, naj se oglasi na policijski postaji Murska Sobota, kjer bo opravljena prepoznava predmetov," še poziva komandir. 

Med hišno preiskavo pri 42-letnem osumljencu je bil najden še posebej prilagojen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje. V lončkih je bilo posajenih 13 sadik, medtem ko se je 30 rastlin sušilo na vrvici. Oba osumljenca sta bila 1. maja privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. "Skupno sta bila osumljena 11 kaznivih dejanj, od tega 3 kazniva dejanja velike tatvine, 7 kaznivih dejanj tatvin ter enega kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami," še pojasni Habulin. 

Nataša Juhnov
Oba osumljenca sta bila 1. maja privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.
tomislav-habulin policijska-uprava-murska-sobota tatvine preiskava