vestnik

Prekmurka iz Strasbourga: "Noč smo preživeli zaviti v jakne"  

T. L., 13. 12. 2018
Ronald Wittek
Sinoči je na trgu Kleber v središču Strasbourga, v bližini priljubljenega božičnega sejma, prišlo do streljanja.
Črna kronika

Zaradi streljanja v središču Strasbourga so včeraj zaprli tudi stavbo uradnega sedeža Evropskega parlamenta. Kaj pravi Prekmurka, ki tam opravlja pripravništvo?

Streljanje na trgu Kleber v središču Strasbourga, v bližini priljubljenega božičnega sejma, je po zadnjih podatkih zahtevalo tri smrtne žrtve, ranjenih pa je najmanj 14 ljudi. Kot so na družabnih omrežjih mnogi objavili, so tudi zaprli sedež Evropskega parlamenta, pogovarjali smo se s Tjašo Vučko, ki je tam preživela noč, ki jo bo pomnila.

Normalen dan

Bil je dan kot vsi drugi: »Vsi so hiteli in zaključevali z delom. Do osmih sem bila na zasedanju. Takrat so mi povedali, da je v središču prišlo do streljanja,« začne opisovati Tjaša. Nihče ni smel nikamor. Pristojne varnostne službe so jim povedale, da je središča mesta zaprto. "Nismo vedeli, kaj se dogaja. Takrat se je usul plaz novic: 'Žrtve, prepoved, barikade'.&quot


»Povedali so, da je središče mesta zaprto. Mi smo ostali v parlamentu. Ne vem, koliko časa je minilo, a šli smo do varnostnikov in preverili, kaj se dogaja, kdaj bomo lahko šli domov. Nikamor nismo mogli, ostali smo tam. Noč smo preživeli zaviti v jakne. Naslednje jutro so šli domov za kakšno uro in nazaj v parlament,« še dodaja Tjaša in nadaljuje, da je delo potekalo normalno, a na vsakem koraku so govorili o minuli situaciji.


strasbourg napad streljanje evropski parlament Tjaša Vučko