vestnik

Pretep na Pušči: Med Avstrijci in Hrvati so zapele pesti

ABE, 16. 11. 2018
Nataša Juhnov
V romskem naselju je prišlo do vroče krvi. 
Črna kronika

Pomurski policisti v soboto niso imeli dela le z navijači iz Nove Gorice, ampak tudi v romskem naselju. Posredovali so celo policisti posebne policijske enote.

V soboto, bil je 10. november, policijske sirene po Murski Soboti niso zavijale zle aradi nogometne tekme med Muro in Gorico in napovedanega obračuna med navijaškima skupinama Black Gringois in Terror Boys, ampak tudi zaradi dogodka v romskem naselju Pušča. Tam so si v lase skočili štirje ljudje, padale so klofute in udarci. Razlog? Nerazrešeni konflikti med partnerji.


7b2285aeb7ddde36464781bfeabd637e
Nataša Juhnov
V romskem naselju Pušča je prišlo do vroče krvi.


Tako so dogodek videle policijske oči: »Ob 17.30 uri smo policisti prejeli prijavo kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju Policijske postaje (PP) Murska Sobota. Policisti so odšli na kraj, kjer je bilo ugotovljeno, da so štiri osebe, ki imajo vse imajo prebivališča v tujini (v Avstriji in na Hrvaškem, op. p.), kršile javni red in mir, s tem, da so se medsebojno prepirale in nasilno vedle. Po Zakonu o varstvu javnega reda in miru je bil vsem štirim izdan plačilni nalog. Postopke patrulje PP (PP) Murska Sobota je varovalo več policistov Policijske uprave Murska Sobota.«

dcfde3b5300644b530b1096112a10554
Vestnik.si
Ne le z navijači, policisti so zadnjo soboto morali posredovati tudi zaradi drugih dogodkov.


V romsko naselje so namreč bili poslani tudi policisti posebne policijske enote, ki so ta dan varovali nogometno tekmo v soboški Fazaneriji. Preberite: Šest navijačev končalo v lisicah.

pretep Pušča romi policija akcija