vestnik

Pretkanemu Romunu za tatvine avtomobilov pol leta zapora

ABE, 16. 5. 2019
Pums
Toyota prius – ukradena v Italiji, izsledena v Sloveniji, zasežena na Madžarskem. Cilj – Romunija
Črna kronika

Igor Punga, romunski državljan, je klonil pod težo dokazov, in priznal, da je februarja v Italiji sodeloval pri kraji vsaj dveh avtomobilov. Pomurski policisti so ga ujeli v Dolgi vasi. Do odhoda na prestajanje kazni bo ostal v priporu.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti je potekal predobravnavni narok za 31-letnega Romuna Igorja Pungo, ki je bil obtožen velike tatvine ter izdelovanja in pridobivanja orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje. Romun je klonil pod težo dokazov, ki so jih proti njemu zbrali policisti in tožilci, in priznal, da je februarja letos v Italiji sodeloval vsaj pri kraji dveh avtomobilov. V zameno za priznanje krivde je dobil kazen pol leta zapora.


Punga in še dva Romuna so avtomobile ukradli s pomočjo elektronskih naprav in pripomočkov, ki se uporabljajo za krajo dražjih novejših vozil. »Zelo obžalujem in žal mi je. Priznam krivdo,« je bil na sodišču skop tujec, ki je sicer od 10. februarja v tukajšnjem priporu. V priporu bo tudi ostal do odhoda prestajanje kazni.


Policisti so Pungo ujeli med prometnim nadzorom, ko so 10. februarja ustavili osebni avto BMW coupe moldavskih registrskih oznak. V avtu, ki ga je vozil Punga, so našli omenjene elektronske naprave in pripomočke, ki mu jih je sodišče danes tudi trajno zaseglo. Nato so policisti ugotovili, da sta poleg tujca iz Italije na Madžarsko potovala še Romuna, s katerima je v Italiji ukradel osebna avta BMW X5 in Toyota Prius z nameščenimi moldavskimi registrskimi tablicami. Svoje informacije so takrat sporočili madžarskim kolegom, ki so oba jeklena konjička v bližini meje z Romunijo tudi ustavili.


Preberite tudi Vse bolj pretkani tatovi avtomobilov.

temno romun avti policija sodišče