vestnik

Pri prehitevanju sta se poškodovala kolesarja. V Pomurju še vlom in povzročitev splošne nevarnosti

Vestnik.si, 19. 4. 2022
Marina Vrbnjak
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali dve prometni nesreči, pet kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru ter pet primerov povoženja divjadi.

V Murski Soboti se je v dopoldanskem času zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva kolesarja. Zaradi pretesnega prehitevanja povzročitelja, sta oba kolesarja padla po vozišču, pri čemer se je eden hudo, drugi pa lažje telesno poškodoval.



Na področju kriminalitete so policisti obravnavali grožnjo, povzročitev lahke telesne poškodbe, tatvino akumulatorjev, vlom v hišo ter kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so v Murski Soboti odkrili ukradeno vozilo,  in sicer avtodom.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili.


Med 18. in 24. aprilom poteka nacionalna akcija za večjo varnost voznikov e-skirojev, katere namen je ozaveščanje o varni rabi lahkih motornih vozil, uporabi zaščitne čelade, pravilni rabi prometnih površin ter spoštovanju predpisov. Pogostejše meritve hitrosti bodo danes na območju policijske postaje Gornja Radgona.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje še poroča, da je v Branoslavcih zagorela lesena garaža dimenzij 6 x . Garaža je bila v celoti uničena, požar pa so pogasili pripadniki PGD Ljutomer, Branoslavci, Cezanjevci in Mekotnjak-Stara Cesta.

pums kronika-pomurskih-policistov