vestnik

Prlek je doma imel pravo orožarno

Vestnik.si, 4. 11. 2019
PP Ljutomer
Moški je doma imel veliko orožja.
Črna kronika

55-letnik iz območja Upravne enote Ljutomer nedovoljeno posedoval orožje in strelivo. Zbiranje obvestil še poteka.

Policisti Policijske postaje Ljutomer so 30. oktobra opravili hišno preiskavo pri 55-letnem moškemu iz območja Upravne enote Ljutomer zaradi suma, da nedovoljeno poseduje orožje in strelivo. Pred hišno preiskavo je osumljeni izročil revolver z napisom HW7, dva nabojnika, puško z gladko cevjo ruske izdelave, puško znamke TO2 skupaj z daljnogledom znamke Bushnell in dušilnikom zvoka ter nabojnikom, 248 nabojev različnih kalibrov in škatlo, v kateri je bila manjša količina neznane snovi, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

A to ni bilo vse, saj so policisti vseeno nadaljevali s hišno preiskavo. V posebej prirejenem prostoru so tako našli in zasegli še avtomatsko puško znamke M70B1 z dvema nabojnikoma, puško znamke Anschutz, pištolo neznane znamke, dva kosa doma izdelanega orožja za naboje, ročni možnar znamke MCG012, nabojnik za puško in 374 nabojev različnih kalibrov.

S Policijske uprave Murska Sobota so še sporočili, da bodo zaradi posedovanja orožja in streliva nadaljevali z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

orožje strelivo ljutomer
Kaj zdaj berejo drugi