vestnik

Prometni policist je v Murski Soboti povzročil prometno nesrečo. Odnesel jo je brez kazni

Vestnik.si, 21. 3. 2022
Vanesa Jaušovec
Policijsko vozilo.
Črna kronika

Nesreča se je po naših podatkih zgodila zaradi nepravilnega premika s policijskim avtomobilom.

Prvega marca je eden od policistov Postaje prometne policije Murska Sobota s službenim avtomobilom povzročil prometno nesrečo, je za Vestnik.si potrdila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica murskosoboške policijske uprave. Nesreča se je po naših podatkih zgodila zaradi nepravilnega premika s policijskim avtomobilom.

policijska-kontrola, nadzor-prometa, policija
Vanesa Jaušovec
Policija. Slika je simbolična.

Tako pa so nesrečo videle policijske oči. »Policisti Policijske postaje Murska Sobota so bili v Murski Soboti napoteni na prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega avtomobila, od katerih je bil eden uslužbenec policije, voznik službenega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so bili izpolnjeni vsi elementi za odstop od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri prometni nesreči z majhno poškodbo, zato je bilo udeležencema v skladu s 4. odstavkom 111. člena Zakona o pravilih cestnega prometa izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče,« je v odgovoru na vprašanje, kakšna sankcija je zaradi nesreče doletela policista, zapisala Suzana Rauš iz Policijske uprave Murska Sobota.

In kaj pravi 4. odstavek 111. člena Zakona o pravilih cestnega prometa?

»Policist lahko odstopi od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri prometni nesreči z majhno poškodbo, ne glede na to s katerim prekrškom je bila prometna nesreča povzročena, in o tem obvesti udeležence prometne nesreče. Preden policist odstopi od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, mora ugotoviti, ali voznik in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu po tem zakonu, zakonu, ki ureja voznike in zakonu, ki ureja motorna vozila.«

policija nesreča
Kaj zdaj berejo drugi