vestnik

Razkrižani v bran zdravniku, ki je zlorabil dekle

A. B., 4. 11. 2019
Nataša Juhnov
Pol leta po aferi, marca 2017, je zdravnik Davorin Kolarić zapustil Zdravstveni dom Lenart in se umaknil v zasebno ambulanto v Občini Razkrižje.
Črna kronika

V Mariboru je potekal pritožbeni postopek po nepravnomočni obsodbi družinskega zdravnika Davorina Kolarića, ki ima zasebno ambulanto na Razkrižju, da je zlorabil mladoletno pacientko

Na višjem sodišču v Mariboru bo predvidoma čez en mesec odločeno o pravnomočnosti sodbe razkriškemu zdravniku Davorinu Kolariću, ki ga je okrožno sodišče v Mariboru marca letos obsodilo zaradi kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja in mu izreklo pogojno kazen poldrugega leta zapora. Pred sejo na višjem sodišču so zdravniku izrekli podporo domačini. »Na občinski svet je prišel seznam članov tako imenovane civilne iniciative, ki podpira Kolarića. Zbranih je 700 podpisov ljudi, ki menijo, da zdravnik ni kriv. Na seji občinskega sveta smo to pobudo obravnavali,« je povedal Stanko Ivanušič, župan Občine Razkrižje. Preden se je začela pritožbena seja na višjem sodišču pretekli četrtek, je sodnik Aleksander Karakaš prav tako omenil peticijo: »Odvetniška družba, ki brani obdolženega, je na sodišče poslala zapisnik občinskega sveta Občine Razkrižje in seznam občanov s podpisi, ki izražajo podporo obdolžencu Davorinu Kolariću pri njegovem nadaljnjem delu.« Pritožbena seja je bila zaprta za javnost. Zoper sodbo sta se pritožila tako obramba kot tudi višji tožilec Zoran Klinc, ki za 53-letnega zdravnika terja strožjo kazen, kot ga je doletela na prvostopenjskem sodišču. Klinc je v pritožbi zapisal, da je treba zdravnika obsoditi na leto in pol zapora in mu za dve leti prepovedati opravljati zdravniški poklic.


Kot je poročal Večer, se je dogodek zgodil v Zdravstvenem domu Lenart 19. septembra 2016. Šestnajst let staro dekle je k zdravniku pripeljal oče. Dijakinja se je morala v ordinaciji sleči do pasu, nato pa jo je zdravnik zlorabil tako, da se je je dotikal po spolovilih. 
Dijakinja je dogodek prijavila policiji, zdravnik pa je pol leta po aferi, marca 2017, zapustil Zdravstveni dom Lenart in se umaknil v zasebno ambulanto na Razkrižju, kjer ga vaška skupnost še vedno podpira. 

razkrižje zdravnik davorin-kolarič