vestnik

Rekorder z 203 km/h, Romun pa v ukradenem avtomobilu

ABE, 16. 8. 2019
Nataša Juhnov
Policija bo preverila vse okoliščine. Slika je ilustrativna.
Črna kronika

Še do nedelje policisti opravljajo poostren nadzor v akciji Hitrost. Včeraj so na pomurski avtocesti odkrili 67 kršitev.

Do nedelje, 18. avgusta, bo tudi na pomurskih cestah potekala vseevropska akcija Hitrost. Policisti tako po Pomurju poostreno preverjajo, ali vozniki upoštevajo omejitve hitrosti. Neprilagojena hitrost je namreč še vedno glavni vzrok za prometne nesreče, v katerih se ljudje huje telesno poškodujejo ali celo umrejo. 

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, so policisti zaradi akcije Hitrost včeraj na pomurski avtocesti opravili poostreno kontrolo nad vozniki. Ugotovili so 67 kršitev prometnih pravil, udeležence v prometu so obravnavali zaradi prekoračitev hitrosti, kršitev odredbe o omejitvi prometa, neuporabe varnostnega pasu in tovora v vozilu. V času nadzora je bila najvišja izmerjena hitrost 203 km/h.

Policisti so med nadzorom odkrili ukradeni avtomobil BMW X5, ki je bil leta 2011 ukraden v Franciji. Kot so še sporočili z murskosoboške policijske uprave, je bilo avto francoskih registrskih številk, ki ga je vozil 41-letni Romun. Vozilo je bilo zaseženo, voznika pa čaka kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja.

policija;-hitrost;-akcija avtocesta