vestnik

Romuna v tovornjaku prevažala kar 62 tujcev

Vestnik.si, 25. 8. 2022
PU Murska Sobota
Odkriti tujci v tovornjaku. Foto PU Murska Sobota
Črna kronika

Murskosoboški policisti so pri kontroli prometa ustavili tovornjak in v njem med pregledom odkrili 62 tujcev, ki sta jih romunska voznika prevažala nezakonito. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

V sredo so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota na avtocestnem počivališču v Turnišču pri kontroli prometa zaustavili tovorno vozilo s priklopnikom. Vozilo z romunskimi registrskimi oznakami se je v Slovenijo pripeljalo iz madžarske smeri, so pojasnili na PU Murska Sobota in dodali, da so se policisti pri kontroli dokumentov obeh voznikov odločili tudi za pregled tovornega dela vozila, kjer so odkrili 62 tujcev, med njimi 42 državljanov Bangladeša, 10 državljanov Sirije, devet državljanov Indije in Pakistanca.

Voznika, državljana Romunije, stara 36 in 49 let, sta tujce prevažala nezakonito, zato so ju aretirali in ju bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Tujci so v postopku obravnave zaprosili za mednarodno zaščito, so še sporočili policisti. 

tujci tihotapci policija