vestnik

Rop v Murski Soboti: Z udarci do denarja? 

ABE, 8. 12. 2018
Jure Zauneker
Vsi oktobrski napadi so se zgodili zvečer ali ponoči, medtem ko so se žrtve sprehajale v mestnem središču, in sicer v Kocljevi ulici ter ulicah Štefana Kovača in Staneta Rozmana.
Črna kronika

V soboto so za zdaj še neznani storilci v mestu Murska Sobota pretepli mlajšega moškega in mu ukradli denarnico in mobilni telefon, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobotra. Policisti dejanje za zdaj obravnavajo kot rop. 

V Murski Soboti se je včeraj zgodil rop, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota (PUMS). Po prvih informacijah je več storilcev, za zdaj so policistom še neznani, preteplo mlajšega moškega ter mu odvzelo denarnico in mobilni telefon. "O vseh okoliščinah suma storitve kaznivega dejanja še zbiramo obvestila," pravi Suzana Rauš s PUMS. Policisti so, smo izvedeli neuradno, že našli denarnico, iz nje pa naj ne bi bil zmanjkal denar. Več bo znanega po končani preiskavi.
Nasilneža našli po petih mesecih
3. decembra lani sta dve osebi iz okolice Murske Sobote na tukajšnji avtobusni postaji pretepli dvaintridesetletnika z Goričkega. Moški je čakal, da ga partnerica po zabavi pride iskat in odpelje domov. Ob tem sta ga takrat obstopila dva človeka in sprva od njega zahtevala denar. Ker se jima ni uklonil, sta se nanj spravila s pestmi. Nato je žrtvi uspelo uiti v bližnji hotel. Hotelski varnostnik je menda moral zakleniti vrata, da napadalca nista vdrla. Žrtev pa je utrpela tako hude poškodbe, da je bila nujna operacija. Policistom in kriminalistom je naposled po petih mesecih uspelo razkrinkati storilca.


Pomurska policija je sicer korak bližje razjasnitvi okoliščin oktobrskih nočnih napadov na naključno mimoidoče v Murski Soboti. Vsi napadi so se zgodili zvečer ali ponoči, medtem ko so se žrtve sprehajale v mestnem središču, in sicer v Kocljevi ulici ter ulicah Štefana Kovača in Staneta Rozmana. Na murskosoboški policijski upravi so že predstavili nekaj informacij o odmevnem primeru kaznivih dejanj. Potem, ko so oktobra mesto zaznamovali vsaj trije objestni napadi nasilnežev pod okriljem teme na naključne mimoidoče, se danes napadi več ne dogajajo. To je mogoče pripisati večji prisotnosti policistov ponoči v mestu, ko so tudi z zasedami oprezali za nasilnimi storilci. Preiskava je po zadnjih informacijah v zaključni fazi, storilec pa je domnevno le eden, in ne dva, kot se je ugibalo, ko se je razvedelo za objestne napade. Seveda policiste, tudi ko bodo ujeli storilca, čaka težavno dokazovanje, saj imajo v takih primerih kaznivih dejanj na voljo le izjave prič oziroma najpogosteje samo žrtve, in precej manj morebitnih drugih materialnih dokazov.


Prvi pomurski policist Damir Ivančić pa je kljub sobotnemu ropu, omenjenih napadov in obračuna med mladoletniki v mestnem središču, prepričan, da v pokrajini ob reki Muri živimo varno: »Varnost v Pomurju je ugodna, še vedno smo v vrhu slovenskih policijskih uprav, kar se tičepreiskanostikaznivih dejanj. Svojo poslanstvo opravljamo dobro in korektno.«


Tudi v novem Vestniku (13. decembra 2018).

policija rop akcija temno