vestnik

Ropar je denar s pošte odvrgel, ker se je obarval

Vestnik.si, 22. 11. 2019
Jure Zauneker
Policisti nadaljujejo s preiskavo ropa v Veržeju.
Črna kronika

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota nadaljujejo z zbiranjem obvestil o sredinem ropu pošte v Veržeju.

Ropar, ki je v sredo pred zaprtjem pošte v Veržeju, oropal poslovalnico, je odšel brez plena. Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota, ki nadaljujejo z zbiranjem obvestil o ropu, so namreč nedaleč od pošte že takoj po kaznivem dejanju našli denar. Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, je bil »v neposredni bližini kraja ropa najden odvržen denar, ki ga je odtujil storilec. Storilec je denar odvrgel zaradi sistema, ki ga je obarval«.

veržej, rop-pošte
Jurij Zauneker
Policisti so v blokadah nosili čelade, neprebojne jopiče in dolgocevno avtomatsko orožje.

Rop se je zgodil med 16. in 16.30, ko so policisti prejeli klic o dejanju, pošta v Veržeju pa svoja vrata zapira ob 17. uri. Storilec je poštni uslužbenki zagrozil s pištolo in nato odnesel 6800 evrov gotovine. Po podatkih policije je bil oblečen v jakno maskirne barve s kapuco, hlače sive barve in obut v črne čevlje, obraza pa ni imel zakritega. Takoj po ropu so policisti roparja iskali v obsežni akciji, ko so postavili blokade na cestah, ki peljejo v in iz Veržeja. Policisti so v blokadah nosili čelade, neprebojne jopiče in dolgocevno avtomatsko orožje.

veržej, rop-pošte
Jure Zauneker
V Veržeju so v sredo oropali pošto.

rop veržej pošta