vestnik

Motorist skozi naselje krepko prehitro, policistu ni ustavil

Vestnik, 19. 5. 2020
Profimedia
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti Policijske postaje Gornja Radgona so minulo soboto v dopoldanskem času opravljali meritve hitrosti v naselju Radenci.

Voznik motornega kolesa znamke Yamaha je v naselju, kjer je omejitev hitrosti omejena na 50 km/h, vozil kar 114 km/h. Ko je policist voznika motornega kolesa ustavljal, je ta najprej zmanjšal hitrosti vožnje, nato pa je v neposredni bližini policista močno pospešil in se odpeljal naprej. Policista sta si zabeležila registrsko številko motornega vozila, voznik pa je bil o storjenem prekršku seznanjen v večernih urah. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. 

Med glavnimi dejavniki za nastanek prometnih nesreč, zlasti tistih z najhujšimi posledicami, je še vedno neprilagojena hitrost. Policisti zato vse udeležence v cestnem prometu opozarjajo, naj vozijo previdno in zbrano, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti ter vozijo znotraj omejitev hitrosti. Z upoštevanjem prometnih predpisov namreč delujejo preventivno ter s tem ščitijo sebe in druge udeležence v prometu.

meritve-hitrosti radenci naselje