vestnik

S ponarejenimi dokumenti na pomursko avtocesto

Vestnik, 2. 6. 2021
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, v katerih sta bila dva udeleženca telesno poškodovana, tri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, šest povoženj divjadi, pridržali so tudi enega kršitelja.

Na področju kriminalitete so policisti na območju Lendave obravnavali odtujitev denarja in tatvino nahrbtnika. Na pomurski avtocesti je bil obravnavan tujec, ki je uporabljal ponarejene dokumente o tehnični brezhibnosti vozila.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnih krajih in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj, ki je ob intervenciji nadaljeval s kršitvijo na javnem kraju, je bil pridržan.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje še poroča, da so včeraj v Čentibi, v kletnih prostorih stanovanjskega objekta, naleteli na 75 milimetrski topovski granati iz obdobja 2. svetovne vojne. Posredovala sta pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) Vzhodnoštajerske regije in ubojni sredstvi varno odstranila. 

pums kronika-pomurskih-policistov