vestnik

S štirikolesnikom v žičnato ograjo. Sopotnik huje poškodovan

Vestnik.si, 1. 9. 2022
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, kjer se je ena oseba hudo telesno poškodovala, šest kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru ter poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Malo pred 16. uro je v Babincih mladoletni voznik štirikolesnika zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter trčil v žičnato ograjo. Pri trčenju se je sopotnik hudo telesno poškodoval. Ker voznik ni posedoval vozniškega dovoljenja za vožnjo, je bil štirikolesnik zasežen.



Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tri tatvine, poškodovanje tuje stvari, goljufijo in grožnjo. Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Danes je prvi šolski dan. V bližini in okolici šol vozniki bodimo še posebej previdni, saj se otroci po počitnicah vračajo v šole. Nekateri bodo tudi prvič zakorakali po poti polnih pasti v šolo. Vozniki ne dovolimo, da zaradi naše nepozornosti kateri izmed otrok ne bi prišel v šolo, opozarjajo policisti. 

pums kronika-pomurskih-policistov