vestnik

Soboško jezero: Druga utopitev v 18 dneh, utonil 48-letnik iz Rakičana, oglasili so se tudi na Mestni občini Murska Sobota

ABE, 29. 7. 2020
Jure Zauneker
Utopitev v Soboškem jezeru. Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Utopitev se je po naših podatkih zgodila na neurejenem delu jezera v smeri Rakičana.

Preživljanje prostega časa na priljubljenem naravnem kopališču Soboško jezero se je danes končalo tragično za enega od udeležencev, po naših podatkih starega 48 let iz Rakičana. Na Policijski upravi (PU) Murska Sobota so za Vestnik.si potrdili, da obravnavajo dogodek z utopitvijo na Soboškem jezeru. Več podrobnosti bo znanih, ko bodo policisti zbrali vsa potrebna obvestila. Takrat bodo o ugotovitvah tudi obvestili javnost. Utopitev se je po naših podatkih zgodila na neurejenem delu jezera v smeri naselja Rakičan. Utopljenca naj bi bili našli in potegnili iz vode mimoidoči. Več mu ni bilo pomoči. Gre za drugo utopitev v 18 dneh, saj je 11. julija med kopanjem v jezeru srce izdalo 45-letnega kopalca iz Pesnice.

murska-sobota, soboško-jezero
Jure Zauneker
Utopitev v Soboškem jezeru. Fotografija je simbolična.

Do 11. julija v zadnjih treh letih na urejenih in prav tako neurejenih kopališčih v Pomurju nihče ni izgubil življenja, zdaj sta v manj kot treh tednih umrla dva človeka. V bazenih je po podatkih PU Murska Sobota od leta 2005 do danes umrl en človek, na drugih vodnih površinah, kot so potoki, reke in gramoznice, pa je vključno z današnjo žrtvijo umrlo devet ljudi. 

Policija: Tuja krivda ni bila ugotovljena
Iz soboške policijske uprave so v zvezi z nesrečo poslali naslednje obvestilo: "Danes  okoli  11.30 smo bili policisti obveščeni, da se je v Soboškem jezeru nekdo utapljal, da je bil potegnjen iz vode in da se ga oživlja. Policisti so opravili ogled kraja in zbrali obvestila. Ugotovljeno je bilo, da se je med kopanjem v gramoznici utopil 48-letni moški, doma iz Murske Sobote. Zdravnik je na kraju potrdil smrt. Tuja krivda ni bila ugotovljena. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo.

Mestna občina: Kopanje v jezeru na lastno odgovornost

»V Mestni občini Murska Sobota iskreno obžalujemo dogodek na Soboškem jezeru, v katerem je življenje izgubil naš občan. Ponovno izpostavljamo, da Soboško jezero nima statusa kopalnih voda in je zato kopanje v njem na lastno odgovornost. Po do zdaj znanih podatkih se je dogodek zgodil na neurejenem delu Soboškega jezera v smeri proti Rakičanu. Ostale okoliščine preiskuje policija,« so ob robu dogodka sporočili iz Mestne Občine Murska Sobota.

soboško-jezero utopitev
Kaj zdaj berejo drugi