vestnik

(SODBA) V solzah obžaloval nesrečo, kazen bo odslužil z delom v korist družbe

Vestnik.si, 13. 1. 2023
Vestnik.si
Prometna nesreča s smrtnim izidom pri Satahovcih.
Črna kronika

Rajko Ropoša iz Dokležovja priznal krivdo za povzročitev prometne nesreče 15. junija 2022, v kateri je življenje izgubil Žarko Sreš iz Bakovec.

Branko Palatin, sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti, je opravil predobravnavni narok in narok za izrek kazenske sankcije za 29-letnega Rajka Ropoša iz Dokležovja. Državna tožilka Jana Rogan je Ropošo obtožila povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, v kateri je 15. junija lani v križišču med Krogom in Satahovci umrl 60-letni Žarko Sreš iz Bakovec. V zameno za priznanje krivde je tožilka obtožencu ponudila kazen 18 mesecev zapora, kar je ta na predobravnavnem naroku sprejel. Ropoša bo zaporno kazen odslužil z delom v korist družbe, 550 ur družbeno koristnega dela pa mora izvršiti v dveh letih. Sodnik Palatin je na naroku za izrek kazenske sankcije 29-letniku izrekel še stransko sankcijo, to je devetmesečno prepoved vožnje vozil, za katera je potrebna B kategorija.

285462894_337268278561443_8162750895243874977_n
Vestnik.si
Prometna nesreča s smrtnim izidom pri Satahovcih.

Rajko Ropoša je bil obsojen, ker je v sredo, 15. junija 2022 ob 15.44 uri, v križišču za naselje Satahovci, na cesti od naselja Krog v smeri Tišine, kot voznik osebnega avtomobila povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik kolesa z motorjem. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je takrat 28-letni voznik osebnega avtomobila zavijal levo v smeri naselja Satahovci in odvzel prednost 60-letnemu vozniku mopeda, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Tožilka Roganova je obtožencu očitala, da je po padcu mopedista prevozil moped in voznika, ki je na kraju podlegel poškodbam. Rajko Ropoša je krivdo s solznimi očmi takoj priznal in dodal, da zelo obžaluje, da se je to zgodilo. Po besedah njegovega odvetnika Jožeta Šafariča pa ga je nesreča zelo prizadela, saj se je kar nekaj mesecev zdravil pri nevropsihiatru.

satahovci nesreča