vestnik

Spet bežal pred policisti, nato pa padel v železniški podhod

ABE, 19. 12. 2020
Vestnik.si
Maja letos so ga komaj ukrotili trije policisti.
Črna kronika

Anton Makar, večkratni kršitelj iz Sebeborec, je v včeraj spet povzročal težave policistom.

Anton Makar iz Sebeborec, ki je v murskosoboškem zaporu prestal polletno kazen zaradi napada na policiste, ki se je zgodil maja letos, je bil 21. novembra izpuščen iz zapora. Od takrat pa policistom spet povzroča težave. Kot smo izvedeli neuradno, je tako v petek, 18. decembra, v osebnem avtomobilu bežal pred njimi v Puconcih. Ko so ga policisti naposled dobili v zasedo, pa je Makar stekel iz vozila in se pognal v beg. Med begom je nato padel v podhod pri železniški progi.

5c1e81aff09a639755b5a8e1ff0e92f0
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.

Poškodovanega so morali po naših podatkih odpeljati v Splošno bolnišnico Murska Sobota. Kakšne ukrepe so proti Makarju zaradi dogodka izrekli policisti, za zdaj še ni znano. Na odgovore Suzane Rauš, tiskovne predstavnice Policijske uprave Murska Sobota, namreč še čakamo.

DSC_0180
Andrej Bedek
Anton Makar

Vmes, ko je že prestajal omenjeno zaporno kazen, pa je Anton Makar še enkrat moral na sodišče. Osmega oktobra je bil tako na sojenju na okrajnem sodišču v Murski Soboti obsojen na devet mesecev zaporne kazni, ker je med aretacijo zaradi kršitve javnega reda marca letos grozil enemu od policistov, ki so posredovali, ker je razgrajal v Slovenski ulici.

Ker zadnja sodba do izteka majske zaporne kazni ni postala pravnomočna, je Makar 21. novembra odkorakal na prostost, kjer bo tako počakal, da oktobrska sodba postane pravnomočna in po kateri bo moral nazaj v zapor.

A očitno Makar ne more iz svoje kože. Po naših podatkih je v že v prvih 10 dneh, ko je bil na prostosti, vsaj štirikrat prišel navzkriž s policisti. Dvakrat zaradi kršitev prehajanja občinskih meja, dvakrat pa zaradi drugih dveh kršitev, smo izvedeli neuradno.

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš zaradi varstva osebnih podatkih sicer naših podatkov takrat ni ne zanikala ne potrdila.

anton--makar policija Vestnik seboborci