vestnik

Spolnemu napadalcu 69 mesecev zapora

Andrej Bedek, 18. 4. 2019
Jure Zauneker
Sodišče je spolnega napadalca obsodilo na skoraj šest let zapora.
Črna kronika

Januarja je Pomurje pretresla žalostna zgodba o osnovnošolki, ki je bila med novoletnimi prazniki žrtev 24-letnega sorodnika. Sodišče ga je zdaj obsodilo na pet let in devet mesecev zapora.

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti se je končalo sojenje 24-letnemu moškemu z Goričkega, obtoženega spolnega napada na mladoletno osebo. Tožilstvo ga je bremenilo, da je ob prehodu v novo leto v Murski Soboti spolno občeval s svojo 13-letno sorodnico. Policija je spolnemu izprijencu prišla na sled potem, ko se je deklica za pomoč obrnila na društvo, ki svetuje žrtvam nasilja. Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da je bila žrtev istega moškega tudi že pet let prej, ko je bila stara komaj osem let, zaradi česar je tožilstvo 24-letniku očitalo dva spolna napada.



Sojenje je sodišče zaradi občutljivosti primera in predvsem zaščite oškodovanke zaprlo za javnost, zato podrobnosti dogajanja v sodni dvorani niso znane. Po naših podatkih je tožilstvo v zameno za priznanje krivde 24-letniku na predobravnavnem naroku za obe kaznivi dejanji ponudilo kazen 41 mesecev zapora, vendar obtoženec ponudbe ni sprejel. Sodišče pa ga je tako ta teden na sojenju po naših podatkih obsodilo na precej višjo kazen, in sicer pet let in devet mesecev zapora. Kazenski zakonik za kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let, sicer predpisuje kazen od treh do osmih let zapora.

Jure Zauneker
Sodišče je spolnega napadalca obsodilo na skoraj šest let zapora.
sojenje temno pedofil sodišče