vestnik

Tatovi iz gozda odtujili les, udeleženec pretepa poškodovan

Vestnik.si, 22. 2. 2022
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali tri prometne nesreče, ki so se končale z materialno škodo, sedem kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, povoženje divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali eno osebo, zasegli dva osebna avtomobila in prijeli dva tujca, ki sta v državo vstopila nezakonito.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali kazniva dejanja grožnje, goljufije, kršitve temeljnih pravic delavcev in zatajitve. Poleg tega še tatvino lesa iz gozda, poškodovanje hišnega inventarja in lahko telesno poškodbo pri pretepu.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ljutomerski policisti pridržali voznika osebnega avtomobila. Dvema voznikoma pa sta bila zasežena osebna avtomobila, ker za vožnjo nista posedovala vozniškega dovoljenja.


Na avtocestnem počivališču v Pincah sta bila prijeta dva tujca, ki sta v Slovenijo vstopila na nedovoljen način. Po končanem postopku bosta predana madžarskim mejnim organom.

pums kronika-pomurskih-policistov
Kaj zdaj berejo drugi