vestnik

Tatvina v poslovnem prostoru, zaseg avtomobila in požar

Vestnik.si, 18. 3. 2023
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklih 24 urah obravnavali dvanajst primerov kaznivih dejanj, požar, tri primere kršitve javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi in nudili pomoč delavcem CSD.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvino v poslovnem prostoru, tatvino denarja, tatvino pohištva, vlom v nabiralnik, poškodovanje vozila, goljufijo, ponareditev denarja, zatajitev, tatvino lesa, poškodovanje tuje stvari, požar in primer nasilja v družini, kjer so izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja osebi in kraju.

Na področju prometne varnosti tokrat prometnih nesreč ni bilo, prišlo pa je do treh poškodb vozil s strani divjadi. Enemu vozniku, ki je vozil vozilo brez ustreznega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli vozilo, en voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola pa je bil pridržan do iztreznitve. Oba se bosta zagovarjala pri pristojnem sodniku za prekrške.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju, kršitelji pa so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali. Obravnavali so še primer onesnaženja okolja.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes policisti opravljali na območju policijske postaje Ljutomer.

kronika-pomurskih-policistov pums policija