vestnik

Tatvine v stanovanjskih blokih: Pripor za dva 46-letnika

Ines Baler, 4. 6. 2019
Ines Baler
Komandir Tomislav Habulin. 
Črna kronika

Od 9. do 29. maja so policisti Policijske postaje Murska Sobota obravnavali več kaznivih dejanj tatvin in poskusov velikih tatvin v kletne prostore stanovanjskih blokov na območju prekmurske prestolnice. 

Komandir policijske postaje Murska Sobota Tomislav Habulin je danes predstavil podrobnosti in dejal, da je bilo v tem času vlomljeno v 29 kletnih boksov, dve tatvini pa sta bili izvršeni iz hodnikov stanovanjskega bloka. "Po intenzivnem zbiranju obvestil je bila na Okrajno državno tožilstvo Murska Sobota podana pobuda za hišno preiskavo pri dveh 46-letnih osumljencih doma iz Murske Sobote in okolice Maribora. Hišna preiskava je bila opravljena 29. maja, ko so bili tudi najdeni in zaseženi materialni dokazi storitve kaznivih dejanj," je pojasnil Habulin. Osumljencema je bila odvzeta prostost in sta bila zaslišana pred preiskovalnim sodnikom na murskosoboškem okrajnem sodišču. 46-letnika sta osumljena storitve petih kaznivih dejanj velike tatvine po 1. odstavku 205. člena Kazenskega zakonika (KZ) in šestih kaznivih dejanj tatvine po 2. odstavku 204. člena KZ. Preiskovalni sodnik je zoper oba osumljenca zaradi ponovitve dejanja odredil pripor.


69a075236d174195afb4259b142b626b
Ines Baler
Komadir Tomislav Habulin je predstavil podrobnosti tatvin na območju Murske Sobote v minulem mesecu.


Oškodovanci so umik od kazenskega pregona podali v petih primerih, večinoma pa je šlo za odtujitev prehrambenih izdelkov, oblačil, čevljev in nekaj kovčkov. Vrednosti odtujenih predmetov so manjše, je dodal Habulin.

PP Murska Sobota tomislav habulin tatvine