vestnik

To je junaški policist, ki je skočil v reko Muro in rešil človeško življenje

Vestnik.si, 7. 7. 2021
Nataša Juhnov
Danijel Bencak je vodnik policijskega psa.
Črna kronika

Pogumno dejanje je v torek storil policist-vodnik službenega psa Danijel Bencak.

Kot smo že poročali, je bil Operativno-komunikacijski center Policijske uprave (PU) Murska Sobota v ponedeljek okoli 21. ure obveščen o pogrešani osebi. Kot so sporočili iz murskosoboške PU, so aktivnosti policije in iskanje pogrešane osebe na območju Veržeja potekale vso noč, nadaljevale pa so se tudi v torek zjutraj, ko je bila pogrešana oseba izsledena ob reki Muri, v katero je nato tudi skočila. Eden od policistov je med iskalno akcijo takoj skočil v reko in pogrešano osebo rešil. Pogrešan človek je potreboval zdravniško oskrbo.

97a78e807daa576f148f93c79bee893b
Nataša Juhnov
Danijel Bencak je vodnik službenega psa.

Junaški policist, ki je storil pogumno dejanje, v katerem je tvegal svoje življenje, da je rešil življenje drugega človeka, je policist-vodnik službenega psa Danijel Bencak. Bencak v enoti vodnikov službenih psov PU Murska Sobota, ki ima sedež v Petanjcih, poveljuje psu, izšolanemu za splošno področje, kot je lahko iskanje pogrešanih ljudi.

Na Facebook profilu PU Murska Sobota so se vsem sodelujočim pri iskanju in reševanju pogrešane osebe zahvalili, izpostavili pa tudi dejanje policista, ki je bilo občudovanja vredno. Posebno zahvalo so namenili še ekipi nujne medicinske pomoči Ljutomer ter gasilcem PGD Gornja Radgona in Ljutomer.

Nataša Juhnov
Danijel Bencak je vodnik službenega psa.
reka-mura policist reševanje junak