vestnik

To so prve policijske ugotovitve o razstrelitvi bankomata in parkomata

Vestnik.si, 13. 4. 2022
Damjana Nemeš
Neznanci so na parkirišču ob Avtobusni postaji Murska Sobota ponovno razstrelili parkomat.
Črna kronika

Na parkomatu je nastalo za okoli deset tisočakov škode.

Poročali smo že o razstreljenem bankomatu na Cankovi in parkomatu v Murski Soboti. Suzana Rauš, tiskovna predstavnika murskosoboških policistov, je posredovala nekaj več informacij o dogodkoma. Kot je pojasnila, so bili policisti o razstrelitvi bankomata na Cankovi v sredo obveščeni malo po 3. uri. "Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da sta se najmanj dva storilca nekaj minut pred razstrelitvijo pripeljala z osebnim avtomobilom do bankomata. Z uporabo zaenkrat neznane eksplozivne snovi sta razstrelila bankomat. Po dejanju sta se z osebnim avtomobilom Ford Fiesta, srebrne barve, tujih registrskih številk  odpeljala v smeri naselja Kuzma. Znesek odtujenega denarja in škoda na objektih zaenkrat še ni znana."

cankova, razstrelitev-bankomata
Vestnik.si
Na Cankovi so neznanci razstrelili bankomat.

Po 6. uri zjutraj pa so bili policisti obveščeni še o razstrelitvi parkomata na parkirišču ob Avtobusni postaji v Murski Soboti. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec okoli 2.40 z neznanim eksplozivnim sredstvom razstrelil ohišje parkomata in odtujil kaseto z denarjem od parkirnin. "Na parkomatu je nastalo za okrog 10 tisoč evrov škode. Koliko denarja je bilo odtujeno, bo ugotovljeno naknadno," tako Rauševa. 

Vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije policisti naprošajo, da to sporočijo na tel. št. 113, na najbližjo policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Vestnik.si
Na Cankovi so neznanci razstrelili bankomat.
pums cankova murska-sobota