vestnik

Travner odredil strokovni nadzor v PUMS. Dodaja, da ni policije na svetu, ki se s takimi primeri ne bi srečevala

Vestnik, STA, 11. 6. 2020
Nataša Juhnov
Po dogodku je Travner odredil strokovni nadzor na področju organiziranja kadrovskih ukrepov, preiskovanja kaznivih dejanj in zagotavljanja notranje varnosti v policiji na Policijski upravi Murska Sobota.
Črna kronika

Torkov rop banke na Cankovi, ki ga je izvedel policist, je dogodek, ki "po krivici prizadene dobro ime vseh policistov, ki pošteno in predano opravljajo policijske naloge", je v odzivu poudaril v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner. Izrazil je obžalovanje zaradi ravnanja policista, ki da se nikoli ne bi smelo zgoditi.

"Iskreno obžalujemo, da je eden od naših zaposlenih tako grobo prestopil mejo zakonitega in dopustnega, kar se nikoli ne bi smelo zgoditi. A v tako številčni instituciji, kot je policija, žal občasno odkrijemo tudi take primere. V slehernem od teh odločno ukrepamo," so v pisnem sporočilu policije povzeli Travnerjevo izjavo.



Ta je izpostavil, da ob takih dogodkih v policiji izpeljejo vse potrebne delovnopravne postopke oziroma nemudoma obveščajo Specializirano državno tožilstvo, ki v primeru kaznivih dejanj prevzame nadaljnje postopke. Tudi ob tokratnem primeru ropa na Cankovi, ki ga je izvedel policist, zaposlen v enotah murskosoboške policijske uprave, se je v preiskavo dogodka že vključil poseben oddelek specializiranega tožilstva.

anton travner pl3
Primož Lavre
Anton Travner

"Takoj po dogodku sem odredil tudi strokovni nadzor na področju organiziranja kadrovskih ukrepov, preiskovanja kaznivih dejanj in zagotavljanja notranje varnosti v policiji na Policijski upravi Murska Sobota, da se ugotovijo tudi vsa ostala dejstva in okoliščine," je še poudaril Travner.

Travner je poudaril, da si v policiji z različnimi ukrepi stalno prizadevajo za preprečevanje odklonskih dejanj v najširšem smislu, tako z različnimi preventivnimi programi ozaveščanja in pomoči zaposlenim, kot tudi s sistemom zagotavljanja notranje varnosti. "Ni policije na svetu, ki se s takimi primeri ne bi srečevala, ključno pa je, da sistem odgovorno in brez sprenevedanja odreagira in anomalije tudi odpravi. Naj samo še dodam, da sočustvujem z družino pokojnega policista in poškodovanemu občanu želim čim prejšnje okrevanje," je še dodal.

policija rop preiskava
Kaj zdaj berejo drugi