vestnik

Trije vozniki krepko opiti, vsi napihali več kot 2 promila

Vestnik.si, 3. 3. 2020
PGD Murska Sobota
V petek je na cesti med Vanečo in Mursko Soboto opiti voznik zapeljal na njivo.
Črna kronika

Od petka do nedelje trije vinjeni vozniki povzročili prometne nesreče.

Poročali smo že o petkovi nesreči, ki jo je okoli 18. ure povzročil voznik osebnega avtomobila. Policisti so po ogledu nesreče ugotovili, da je voznik, ki je vozil iz Murske Sobote proti Vaneči zaradi napačne smeri vožnje zapeljal najprej na levo bankino in nazaj na cesto, nato pa njivo, kjer se je vozilo večkrat prevrnilo. Voznik je bil v nesreči lažje telesno poškodovan, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 2,4 promila alkohola. Policisti bodo proti vozniku podali obdolžilni predlog.

Negovanje 2024

(FOTO) V Negovi spet v znamenju zelišč

Na gradu Negova so tudi letos izvedli tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE, kjer se je celotno dogajanje vrtelo okrog zelišč in zeliščarstva. Čez ves dan je potekala zeliščarska tržnica, na kateri so se lahko izmenjevale sadike in semena zelišč, najti je bilo mogoče pripomočke za vzgojo zelišč, izvedeti kaj več o uporabi zelišč za krepitev zdravja, za negovanje dobrega počutja, v kulinariki in negi. S tem namenom so obiskovalci lahko kupili razne čaje, kreme, mazila, soli, tinkture, hidrolate, namaze in še kaj. Iva Hari je izvedla kulinarično delavnico Z zeliščnega vrta na krožnik, Simon Veberič in Suzana Simenčič iz Alchemie Pannonice sta predstavila najpogostejše napake pri uporabi eteričnih olj, Vesna Golob je predstavila zeliščne pripravke za čiščenje kože in presnove, Sanja Lončar je predavala o zeliščnih skrivnostih za hitro polnjenje baterij, Alenka Šoštarič pa o zeliščih za boljše zdravje našega vrta. Za najmlajše je bil na voljo Apolonijin kotiček z interaktivnimi igrami in degustacijo čajnih mešanic. Sonja Jagarinec je za otroke pripravila tudi delavnico, na kateri so posadili zelišča, Družinsko gledališče Kolenc pa je izvedlo predstavo Kekec in Prisank. Obiskovalci so si pod vodstvom lahko ogledali grad in pokusili grajsko juho iz kotla, ki jo je pripravilo Turistično društvo Negova-Spodnji Ivanjci, člani društva so prav tako nastopili kot grajska gospoda.

gornja-radgona, policija, akcija-promil
Jure Zauneker
Trije vozniki so bili krepko opiti, vsi so napihali več kot 2 promila. Slika je simbolična.

V Gornji Radgoni je tri ure kasneje voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje v križišču trčil v drugega voznika osebnega avtomobila. Po trčenju se je povzročitelj s kraja prometne nesreče odpeljal, a so ga policisti vseeno izsledili. Povzročitelj nesreče je vozil z 2,1 promila alkohola. Policisti bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

f99716ad90812bbfb12c9cc3817cb4dd
Nataša Juhnov
Vozite le trezni, opozarjajo policisti.

V nedeljo malo po 23. uri je pri Vaneči voznik, ki je vozil proti Dankovcem, z vozilom zaradi nepravilne strani vožnje obstal v jarku. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 2,2 promila alkohola, policisti pa so voznika pridržali in bodo proti njemu podali obdolžilni predlog.

Zaradi omenjenih primerov so s Policijske uprave Murska Sobota sporočili, naj vozniki vozijo le trezni: »Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva. Nevarno ali nezanesljivo vožnjo lahko policistom vsakdo prijavi na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi sporoči čim več podatkov o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter na kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost.«

promet policija vozila