vestnik

(Gasilci preprečili najhujše) Z gorilnikom in plinsko jeklenko zakuril ogenj ob rezervoarjih Nafte Lendava, nato pa odšel domov

ABE, 31. 3. 2021
Majda Horvat
Nafta Lendava
Črna kronika

Storilca čaka kazen zaradi kršitev določil varstva pred požari v naravnem okolju.

V zadnjih dneh so policijska poročila in poročila uprave za zaščito in reševanje polna obvestil o požarih v naravi. V enem primeru – 27. marca – so policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota pri Trimlinih obravnavali požar oziroma kurjenje na njivi v bližini družbe Nafta Lendava, ki med drugim lahko v količini več kot en milijon litrov skladišči naftne derivate. Po podatkih Suzane Rauš iz PU Murska Sobota so policisti, ki so po prijavi odšli na kraj požara, tam našli le plinsko jeklenko in gorilnik. Ob prihodu policistov pa so požar že pogasili gasilci Poklicne industrijske gasilske enote Nafta Lendava.

»Policisti so jeklenko z gorilnikom zasegli na podlagi zapisnika o najdenih stvareh, saj niso bili ugotovljeni elementi kaznivega dejanja. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bila ugotovljena identiteta občana, ki je kuril suho travo in podrast okrog njive. Zoper občana bo podan predlog drugemu prekrškovnemu organu zaradi kršitev določil uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju,« je za Vestnik.si okoliščine dogodka povzela tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

nafta lendava požar