vestnik

Ukradel v Avstriji, zažgal v Sloveniji

ABE, 4. 7. 2019
Pgd Gornja Radgona
Požar v Vratji vasi
Črna kronika

Znanih je nekaj več podrobnosti o požaru, ki je uničil kombi in prikolico 13. junija v Vratji vasi. Ni šlo za običajen požar, ampak kriminalno dejanje.

Poročali smo že, da je 13. junija ob 4.42 zagorelo kombinirano vozilo z prikolico v Vratji vasi v občini Apače. Posredovali so gasilci PGD Podgorje, Apače in Gornja Radgona in pogasili goreče vozilo s prikolico, ki je bilo povsem uničeno. Zdaj je znanih nekaj podrobnosti, saj namreč ni šlo za običajen požar.


90403c3fe33a21cc7c44ed3c5a0f803e
Pgd Gornja Radgona
Požar v Vratji vasi


Ogenj so pod drobnogled vzeli policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota (PUM). To so njihove ugotovite, ki so jih posredovali s PUMS: »Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v noči na 13. junij 2019 v kraju Salsach v Republiki Avstriji odtujil tovorno vozilo znamke Fiat Ducati, h kateremu je priklopil priklopnik, na katerega je naložil mini rovokopač znamke Kubota in Bobcat ter par nakladalnih ramp. Neznani storilec je tovorno vozilo skupaj s priklopnikom – brez mini rovokopačev in dveh parov nakladalnih ramp – parkiral na poljski poti izven naselja Vratja vas in na neugotovljen način zanetil požar, ki so ga pogasili gasilci. Po oceni oškodovanca je na vozilu nastalo za okrog 35.000 evrov materialne škode, na priklopniku pa za okrog 1.500 evrov materialne škode. Zadeva je bila odstopljena avstrijskim varnostnim organom v nadaljnjo obravnavo.«

Nataša Juhnov
požar vratja vas gasilci policija
Kaj zdaj berejo drugi