vestnik

Ukrajinec bežal od Pinc do Gradca. Za prekrške je dobil 2.200 evrov denarne kazni in 23 kazenskih točk

Vestnik.si, 10. 1. 2022
Vanesa Jaušovec
Slika je simbolična.
Črna kronika

Tujec je natočil gorivo in odpeljal, ne da bi plačal. Pomurski in mariborski policisti so ga ujeli v Avstriji.

Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave (PU) Murska Sobota, poroča o primeru čezmejnega zasledovanja. Policisti murskosoboške PU so bili pretekli četrtek 6 minut pred 3. uro zjutraj obveščeni, da je na bencinskem servisu v Pincah voznik osebnega avtomobila Citroen Saxo natočil gorivo in se odpeljal ne, da bi storitev plačal. Z dejanjem storil kaznivo dejanje tatvine.

Stinger
Policija
Stinger.

»Patrulji PU Murska Sobota sta vozilo izsledili na avtocesti A5 v smeri Maribora in ga ves čas vožnje poskušali zaustaviti z modrimi lučmi in zvočnimi znaki. Voznik posebnih svetlobnih in zvočnih znakov policistov ni upošteval, ampak je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri Maribora. Ob 3.22 je patrulja PU Maribor na avtocesti izven naselja Pernica uporabila sredstvo za prisilno ustavljanje vozil (stinger), katerega je obvozil po skrajnem robu vozišča avtoceste ter nadaljeval z vožnjo v smeri Republike Avstrije. O možnosti čezmejnega zasledovanja so bili obveščeni avstrijski varnostni organi. Policisti PU Murska Sobota in PU Maribor so med vožnjo za pobeglim voznikom vstopili na ozemlje Avstrije in izvajali čezmejno zasledovanje. Voznik je bil prijet v bližini Gradca ter v postopek predan avstrijskim policistom. Ugotovljeno je bilo, da gre za 43-letnega državljana Ukrajine, ki ima urejeno bivanje na Češkem.

Kot še poroča tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, je bil tujec v petek na Mejnem prehodu Šentilj v postopek predan policistom PU M. Sobota: »Zaradi storitve kaznivega dejanja tatvine goriva, bo zoper tujca podana kazenska ovadba po redni poti. Ugotovljeno je bilo, da tujec poseduje veljavno vozniško dovoljenje, vendar z veljavnim ukrepom prepovedi vožnje do meseca februarja leta 2023. Zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na sodišče za prekrške, kjer mu je bila s sodbo zaradi vožnje v času ukrepa in prekrškov storjenih med vožnjo izrečena kazen 2.200 evrov in stranska sankcija 23 kazenskih točk.«

zasledovanje slovenija avstrija