vestnik

Upokojenega komandirja ne bodo preganjali

ABE, 25. 3. 2020
Nataša Juhnov
Gornji Petrovci. Slika je simbolična.
Črna kronika

Tožilstvo je odstopilo od pregona Viljema Trplana, nekdanjega komandirja Policijske postaje Gornji Petrovci.

Upokojenega komandirja Policijske postaje (PP) Gornji Petrovci Viljema Trplana, ki je bil domnevno vpleten v afero preskakovanja čakalnih vrst v UKC Ljubljana, tožilstvo zaradi pomanjkanja dokazov ne bo obtožilo. Trplan je PP Gornji Petrovci vodil od oktobra 2008 do maja 2017. Policisti so afero čakalne vrste razkrili oktobra 2016.

07975efb86c5149811a6ec1b15b44df1
Miha Šoštarič
Viljem Trplan je Policijsko postajo Gornji Petrovci vodil od oktobra 2008 do maja 2017.


Uroš Smiljić, ki je bil v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana zaposlen kot skladiščnik in je glavni obtoženi v aferi preskakovanja čakalnih vrst, naj bi bil Trplanov prijatelj, posredoval pa naj bi za hitrejšo operacijo njegove sorodnice. V zameno naj bi Smiljić zahteval nekatere podatke iz tajnih policijskih evidenc. Smiljić naj bi od takratnega direktorja uprave za policijske specialnosti Roberta Sušanja še zahteval, da poskrbi, da bo Trplanova hčerka, takrat bodoča policistka, opravljala prakso blizu doma.

robert sušanj
STA
Robert Sušanj je bil direktor uprave za policijske specialnosti in član ožjega kolegija generalnega direktorja policije.

Trplana ne bodo več preganjali, ker ni dokazov, da je storil kaznivo dejanje, so nedavno sporočili iz specializiranega tožilstva. Vodstvo policije je sicer ob izbruhu afere ukrepalo: Sušanj je dobil izredno odpoved delovnega razmerja, Trplan pa opomin. Sušanj, ki se je nato upokojil, je izredno odpoved izpodbijal na delovnem sodišču, a je spor pravnomočno izgubil. Trplan pa se je upokojil maja 2017.

viljem-trplan tožilstvo
Kaj zdaj berejo drugi