vestnik

Ustavili ga niso niti streli, po odsluženi kazni ga bodo tudi izgnali

ABE, 3. 9. 2019
Nataša Juhnov
Srba, ki je tihotapil tujce, je izsledila mešana patrulja, vojak in policist.
Črna kronika

Bojan Cvetković, srbski državljan, je bil na murskosoboškem sodišču obsojen, ker je tihotapil prebežnike, in se upiral aretaciji.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti je potekal predobravnavni narok proti 39-letnemu Bojanu Cvetkoviću, državljanu Srbije. Na naroku je Cvetković priznal, da je 1. junija letos iz Hrvaške v Občino Razkrižje pretihotapil tri državljane Indije in tri državljane Bangladeša. Ko so ga policisti izsledili, seje še upiral aretaciji. Srb je dobil kazen 11 mesecev zapora, 1.300 evrov denarne kazni, po odsluženi zaporni kazni pa ga bodo za eno leto izgnali iz Slovenije. Cvetković je na sodišču sicer obžaloval svoje dejanje.

Globoka, migranti,državna meja, meja s Hrvaško, policija, SIMBOL, vojska, Filip Štefanec,Dejan Žagar
Nataša Juhnov
Srb se je upiral aretaciji, prijelo ga je nato več policistov.

Spomnimo. Prvega junija sta policist Policijske postaje Ljutomer in vojak Slovenske vojske med varovanjem državne meje v Šprincu pri Razkrižju z utripajočimi lučmi in zvočnimi signali začela ustavljati avtomobil. Srb znakov ni upošteval in je z nezmanjšano hitrostjo vožnjo nadaljeval proti Veščici. Po približno 500 metrih vožnje je Cvetković avtomobil vseeno ustavil in začel bežati. Policist je stekel za njim in ga podrl na tla, pobegli pa ga je napadel. Ko je policist opazil, da Srb obvlada borilne veščine, je odskočil in iz službene pištole izstrelil dva opozorilna strela. Cvetković je še naprej nadaljeval beg, policist pa mu je sledil in ga nato skupaj z drugimi policisti, ki so prišli na pomoč, obvladal z uporabo prisilnim sredstev. 

meja ilegalci tihotapci kazen zapor
Kaj zdaj berejo drugi