vestnik

V 12 dneh pobrali za 80 tisoč evrov kazni

ABE, 14. 7. 2020
Nataša Juhnov
Po podatkih murskosoboške občine je največ kršitev hitrosti zabeleženih v območjih omejene hitrosti – v območju cone 30, kot je tudi območje v Bakovski ulici ob Osnovni šoli 3.
Črna kronika

Največ prekoračitev hitrosti murskosoboško redarstvo izmeri na območjih omejene hitrosti.

Redarstvo Mestne občine Murska Sobota je letos opravilo sedem meritev hitrosti na območju občine, redarji pa so s samodejno merilno napravo do konca junija ugotovili 363 prekoračitev dovoljene hitrosti. Koliko kazni so izdali, nam v službi za odnose z javnostmi murskosoboške občine niso povedali. Poslali so podatke za leti 2018 in 2019. Mestno redarstvo je lani meritve opravljalo 12 dni, občina je z globami zaradi prekoračitve hitrosti prejela 80.332 evrov. Predlanskim so meritve opravljali 10 dni in izdali za 79.819 evrov kazni. 

rakičan, cvetkova-ulica, meritve, hitrost
Andrej Bedek
Po podatkih murskosoboške občine je največ kršitev hitrosti zabeleženih v območjih omejene hitrosti – v območju cone 30, kot je tudi Cvetkova ulica v Rakičanu.

Po podatkih murskosoboške občine je največ prekoračitev hitrosti na območjih omejene hitrosti – conah 30. Lokacije meritev se določajo na predlog občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter občanov. Lani je največja ugotovljena hitrost za 2,3-krat presegla dovoljeno, letos pa za 2,17-krat. »Če je zaznati večje število prekoračitev na neki lokaciji, se meritve opravijo večkrat. Merilna naprava je na posamezni lokaciji postavljena od 30 do 40 minut. Meritve se opravljajo s samodejno merilno napravo multaradar, ki je nameščena v vozilu, prav tako se lahko postavi na trinožec, kar pride v poštev, ko ni dovolj prostora za postavitev vozila tako, da ne bi oviralo promet,« so med drugimi zapisali v odgovorih na naša vprašanja.

Občinsko redarstvo napravo za merjenje hitrosti vozil najema pri enem od specializiranih podjetij za merilne sisteme iz Ljubljane. Odgovora na vprašanje, koliko stane najem, nismo prejeli.

radar hitrost redarji