vestnik

58-letnik v bližini reke Mure gojil večji nasad prepovedane droge konoplje. Med hišno preiskavo so mu zasegli okoli 40 tisočakov gotovine

Vestnik.si, 21. 9. 2022
Policijska uprava Murska Sobota
Zasežena konoplja
Črna kronika

Policisti PP Ljutomer, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota in vodnik službenega psa za iskanje prepovedanih drog so 18. septembra 2022 prijeli osumljenca iz območja UE Ljutomer zaradi suma, da je v neposredni  bližini reke Mure, na območju UE Ljutomer, gojil večji nasad prepovedane droge konoplje.

Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja, v tem primeru nasada, kjer so ugotovili, da je osumljeni v njem skrbno gojil večje število sadik prepovedane droge konoplje.

konoplja, pums
Policijska uprava Murska Sobota
Zasežena konoplja

58-letnemu osumljencu  so policisti odvzeli prostost. Na naslovu njegovega bivanja je bila opravljena hišna preiskava, kjer je bila najdena in zasežena  večja  količina snovi, iz katere je nameraval pridelati hašiševo olje.

konoplja, pums
Policijska uprava Murska Sobota
Zasežena konoplja

Med opravljanjem hišne preiskave je bilo najdeno in zaseženo okrog 40.000 evrov gotovine za katero se sumi, da jo je pridobil s prodajo prepovedane droge.

Osumljenec  je  bil  v preteklosti že obravnavan in pravnomočno obsojen za istovrstna  kazniva dejanja, zato je bil 20.9.2022 s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil pripor.

pu-ms kronika droge