vestnik

V Gornji Bistrici je prišlo do eksplozije. Veliko dela so imeli na zadnji aprilski dan tudi policisti

Vestnik.si, 1. 5. 2022
Leon Novak
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so včeraj obravnavali pet prometnih nesreč, ki so se končale le z materialno škodo, pet kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru, eksplozijo, pridržali so dve osebi, zasegli dve vozili.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali tatvino umetnega gnojila z dvorišča kmetijske trgovine, lendavski kršitev temeljnih pravic delavcev, ljutomerski kršitev nedotakljivosti stanovanja, radgonski pa nasilje v družini, kjer je bil nasilnežu izrečen tudi ukrep prepovedi


približevanja in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.


Javni red in mir je bil kršen šestkrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji, ki se na javnem kraju ob intervenciji policistov ni hotel pomiriti je bil pridržan.


Radgonski policisti so pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola. Prav tako sta bila voznikoma zasežena moped in osebni avtomobil, ker za vožnjo nista posedovala vozniškega dovoljenja.

V Gornji Bistrici je okoli 19.20 ure prišlo do eksplozije v letni kuhinji stanovanjske hiše. Del hiše je bil pri tem močno poškodovan. Vzrok eksplozije in višina materialne škode bosta znana po opravljenem ogledu, so v jutranji kroniki zapisali policisti. Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje sicer poroča, da je do eksplozije prišlo zaradi uhajanja plina, poškodovala pa se je ena oseba. Posredovali so gasilci PGD Gornja Bistrica in Črenšovci, ki so stanovanje protipožarno pregledali ter nudili pomoč policiji in reševalcem.

pums kronika-pomurskih-policistov
Kaj zdaj berejo drugi