vestnik

V Lendavi iz hiše odnesli zlatnino in denar, na Negovi neznanec pobral orehe

Vestnik, 4. 10. 2021
Profimedia
Slika je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, tri kazniva dejanja, pet kršitev javnega reda in miru, dimniški požar in povoženje divjadi.

Na področju kriminalitete so v Lendavi obravnavali tatvino denarja in zlatnine iz hiše, na Negovi tatvino orehov in v Vučji vasi vlom v osebni avtomobil. Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in trikrat v zasebnem prostoru. Zoper kršitelja iz območja Ljutomera, ki se kljub opozorilom ni hotel pomiriti, je bilo odrejeno pridržanje.

Ob 19.18 so v Mali Nedelji, občina Ljutomer, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Mala Nedelja in Ljutomer. Požar so pogasili, počakali, da se je dimnik ohladil in ga pregledali s termovizijsko kamero.

V času med 1. in 10. oktobrom poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Policisti pešce opozarjajo, naj upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo.

Danes med 7.30 in 13.00 uro bodo policisti na strelišču v Mačkovcih izvajali vaje v streljanju. Zadrževanje in gibanje na in v bližini strelišča v tem času je nevarno. Meritve hitrosti bodo policisti danes pogosteje opravljali na območju, ki ga pokriva Policijska postaja Lendava.

policija črna-kronika tatvina javni-red-in-mir