vestnik

V maratonu nadzora pomurski policisti odredili 173 preizkusov alkoholiziranosti

Vestnik.si, 9. 5. 2022
Jure Zauneker
Maraton nadzora psihofizičnega stanja v Pomurju.
Črna kronika

Minulo soboto so po vsej državi potekali maratoni nadzora psihofizičnega stanja voznikov. Pomurski policisti so poostren nadzor opravljali v soboto od 19. ure do 7. ure naslednjega dne.

V poostrenem nadzoru so policisti udeležencem v cestnem prometu odredili 173 preizkusov alkoholiziranosti, od tega je bil rezultat preizkusa pozitiven v petih primerih, v enem primeru je preizkus pokazal 0,53 mg/l stopnje alkoholiziranosti. Kot je pojasnil samostojni policijski inšpektor Srečko Šteiner iz Sektorja uniformirane policije pri Policijski upravi (PU) Murska Sobota, so policisti v nadzoru ugotovili tudi 18 drugih kršitev prometne zakonodaje, za katere je bila izrečena sankcija v skladu z veljavno zakonodajo. 

murska-sobota, policija, maraton-nadzora-psihofizičnega-stanja
Jure Zauneker
Samostojni policijski inšpektor Srečko Šteiner iz Sektorja uniformirane policije pri Policijski upravi (PU) Murska Sobota.

V prvih štirih mesecih letošnjega leta so policisti na območju Pomurja obravnavali 270 prometnih nesreč, v katerih se je 18 oseb hudo telesno poškodovalo. Zaskrbljujoč je delež alkoholiziranih udeležencev v prometnih nesrečah. Ta znaša 15,6 odstotka, kar pomeni, da je v skoraj vsaki sedmi prometni nesreči prisoten alkohol, so nam še pojasnili na PU Murska Sobota.