vestnik

V Martjancih 13 nesreč v štirih letih, tokrat pa kazen vozniku avtomobila in poškodovanemu motoristu

ABE, 29. 9. 2020
Damjana Nemeš
Prometna nesreča v Martjancih.
Črna kronika

Policijski epilog je dobila prometna nesreča 14. septembra v Martjancih, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa.

Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so končali z obravnavo prometne nesreče, ki se je zgodila 14. septembra na cesti med Martjanci in Moravski Toplicami, v kateri se je poškodoval motorist. »Z ogledom kraja prometne nesreče, zbiranjem obvestil in na kraju najdenih sledi so policisti ugotovili, da sta oba udeleženca v prometni nesreči kršila prometna pravila. Vozniku osebnega avtomobila bo izrečena sankcija zaradi neupoštevanja prednosti, vozniku motornega kolesa pa sankcija zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo,« je ugotovitve prometnih policistov povzela Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota.

prometna-nesreča, motorist, osebni-avtomobil
Damjana Nemeš
Prometna nesreča v Martjancih.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so na cesti Martjanci–Moravske Toplice od leta 2016 do 27. 2020 obravnavali 13 prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba hudo telesno poškodovala in sedem je bilo lahko telesno poškodovanih. Pet prometnih nesreč se je končalo z materialno škodo. Pomurski policisti so v navedenem obdobju na omenjenem odseku ceste, kjer se je pred 15 dnevi zgodila nesreča, ugotovili 747 kršitev prometne zakonodaje. Največ kršitev je bilo povezanih z vožnjo z neprimerno hitrostjo, je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi.

prometna-nesreča, motorist, osebni-avtomobil
Damjana Nemeš
Prometna nesreča v Martjancih.

MARTJANCI nesreča motorist