vestnik

Policija beleži porast tatvin motornih žag in električnega orodja. Pospravite jih z vidnih mest

Vestnik, 30. 4. 2020
Profimedia
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Tatvine storilci izvršujejo tako v nočnem času kot tudi podnevi.

 Posebno "vabljiva" za vlomilce so odprta oziroma odklenjena vrata ali priprta (»kipana«) okna gospodarskih poslopij prav tako pa tudi nezavarovana dvorišča. Zato še posebej opozarjajo vse občane, da poskrbijo za varnost svojih objektov in svojega premoženje, da  pazijo na svoje stvari, jih pospravljajo z dvorišč in vidnih mest, predvsem pa spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno  ogledajo objekte in okolico.

6002a437dea4bb6a66a248fce35aeae3
Nataša Juhnov
Posebej vabljive so tatovom motorne žage in različno električno orodje. Fotografija je simbolična.

Ob tem bo policiji v veliko pomoč, če si zabeležite vse sumljive okoliščine ob pojavih  sumljivih vozilih in osebah ter jih o tem obvestite na tel. št. 113 ali anonimno številko policije 080 1200. V primeru, da opazite sledi vloma, ne vstopajte, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu. Ob morebitnem soočenju s storilcem se ne izpostavljajte, zlasti, če je fizično močnejši, oborožen ali jih je več - pomembnejša naj bo vaša lastna varnost!
Do prihoda policistov tudi ničesar ne prijemajte ali premikajte, da se ne bi poškodovale ali uničile sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.
tatvine policija
Kaj zdaj berejo drugi